Centrum Leczniczo-Rehabilitacyjne i Medycyny Pracy ATTIS Sp. z o.o. działający w branży Ochrona zdrowia i opieka społeczna, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14573

Bank Spółdzielczy w Białobrzegach

ważny do: 09 Kwiecień 2022 r.

branża: Finanse i ubezpieczenie

województwo: mazowieckie

data wpisu do rejestru: 14 sierpnia 2012

numer KRS: 0000239710

miejscowość: Białobrzegi

ulica: Szkolna 6

fax: 486132285

www: bsbialobrzegi.pl

e-mail: sekretariat@poczta.bsbialobrzegi.pl

BANK SPÓŁDZIELCZY W BIAŁOBRZEGACH

Historia Banku Spółdzielczego w Białobrzegach sięga roku 1911, kiedy to wlistopadzie tegoż roku rozpoczęto prace organizacyjne nad powołaniem do życia Towarzystwa Oszczędnościowo-Pożyczko-wego. Wdniu 17 Iistopada 1911 roku odbyło się pierwsze protokołowane posiedzenie nowo powstałej instytucji pod nazwą "Białobrzeskie Towarzystwo Oszczędnościowo -Pożyczkowe". Na posiedzeniu tym dokonano wyboru Zarządu w składzie: ks Hieronim Cieślakowski, dr Stefan Kamiński, Marian Cybulski, Jan Sobieraj, Adam Ziółek. Podjętą także decyzją o powiadomieniu Radomskiego Komitetu Gubernialnego w Radomiu dotyczącą rozpoczęcia działalności  i zarejestrowania Białobrzeskiego Towarzystwa Oszczędnościowo-Pożyczkowego w terminie do dnia 24 listopada 1911 roku.

W dwanaście lat później w 1923 r. zmieniono nazwę Towarzystwa na „Kasa Spółdzielcza” by w 1927 roku ponownie dokonać zmiany na „Kasa Stefczyka w Białobrzegach”. Pod tą nazwą spółdzielnia przetrwała do 1950 roku. Z nielicznych dokumentów, które zachowały się z czasów sprzed II wojny Światowej wynika, iż w 1937 r. członkami Kasy było 537 osób, wkłady członkowskie wynosiły 22.175 zł, natomiast fundusze - 24.552 zł (udziałowy) i 26.009 zł (zasobowy). Pożyczki wekslowe na ten rok przekroczyły 46 tys. zł. a suma b,lansowa zamknęła się kwotą 152.459 zł. Kasa uzyskała niewielką nadwyzkę bllansową wynoszącą 400 zł.

W latach powojennych z Kasy Stefczyka w Białobrzegach utworzona została Gminna Kasa Spółdzielcza, podporządkowana - podobnie jak inne tego rodzaju placówki w kraju - Bankowi Rolnemu, zaś później Narodowemu Bankowi Polskiemu. W 1956 roku, w wyniku reform rządowych, ożywienia działalności i rozszerzenia uprawnień placówek spółdzielczych, GKS w Białobrzegach powróciła do swej nazwy - Kasa Spółdzielcza.

Wlatach 1961-1975 białobrzeski Bank, funkcjonując pod nazwą "Spółdzielnia Oszczędnościowo-Pożyczkowa w Białobrzegach", podlegała Związkowi Spółdzielni Oszczędnościowo-Pożyczkowych w Kielcach. Od 1975 roku spódzielnia przekształcona została na Bank Spółdzielczy w Białobrzegach podlegający Bankowi Gospodarki żywnościowej Oddział Wojewódzki w Radomiu zcentralą w Warszawie.Od 26.10.2001 r. Bank zrzeszony jest w Mazowieckim Banku Regionalnym S.A. w Warszawie. Obecnie Bank Spółdzielczy w Białobrzegach prowadzi działalność na terenie pięciu gmin: miasto i gmina Białobrzegi, miasto i gmina Wśmierzyce, gmina Promna, gmina Radzanów, gmina Przytyk oraz na obszarze Województwa Mazowieckiego.

SKŁAD OSOBOWY

Nagroda w konkursie

Bank Spółdzielczy Roku 2014

STATUETKA GEPARD BIZNESU 2014

MAGAZYNU PRZEDSIĘBIORCÓW „EUROPEJSKA FIRMA”

KATEGORIA:  WZROST WARTOŚCI RYNKOWEJ

II NAGRODA

MAZOWIECKA FIRMA ROKU 2014

W PLEBISCYCIE ORŁY POLSKIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

KATEGORIA: USŁUGI FINANSOWE

Przedłużenie licencji do używania wizerunku

Orła Agrobiznesu w działalności promocyjno-reklamowej

na okres od 10.12.2014 do 9.12.2016

„Za sukces rynkowy”

NOMINACJA

DO GODŁA LIDERÓW JAKOŚCI W POLSCE

„POLISH EXCLUSIVE 2014”

GODŁO BANK SPÓŁDZIELCZY ROKU 2013

laureata konkursu

„Instytucje i Produkty Finansowe Roku 2013"

Laur Społecznego Zaufania

Laur społecznego zaufania dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach!!!

Zaufanie to podstawa. Stanowi jeden z filarów funkcjonowania rynku oraz przejawia nieocenioną wprost wartość dla przedsiębiorcy – jest wiodącym wskaźnikiem jego rzetelności niezależnie od branży.

Laur Społecznego Zaufania to prestiżowa i jedyna w swoim rodzaju nagroda jaką został uhonorowany Bank Spółdzielczy w Białobrzegach. Wskazuje ona podmioty o najwyższej w ocenie klientów i konsumentów reputacji rynkowej. Przyznawana od roku 2016 pozwala wskazać i wyróżniać podmioty o znaczącym zaufaniu społecznym, które są swoistymi rynkowymi liderami ze względu na rzetelność oraz najwyższą jakości oferowanych produktów i świadczonych usług.

Dziękujemy za zaufanie!

57 Edycja Orłów Agrobiznesu – grudzień 2016

Bank Spółdzielczy w Białobrzegach "Orłem Agrobiznesu 15-lecia"!!!

Nagroda Agencji Promocyjno-Wydawniczej EMS dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach wspierającego agrobiznes oraz za sukces rynkowy.

Kapituła nagrody Orzeł Agrobiznesu po analizie i weryfikacji przedstawionych przez Bank Spółdzielczy w Białobrzegach informacji dotyczących sukcesu rynkowego i na podstawie wizytacji w terenie jego działania na posiedzeniu w dniu 19 listopada  2016 r. podjęła decyzję o wznowieniu licencji uprawniającej do używania znaku Orzeł Agrobiznesu na kolejne dwa lata tj. do grudnia 2018 r.

Decyzja o przyznaniu nagrody wiązała się z dobrą, wieloletnią współpracą z Kapitułą i organizatorem konkursu, doskonałymi sukcesami rynkowymi, dobrej jakości produktami  bankowymi, pozytywnymi opiniami  o  banku ze strony klientów i czytelników czasopisma  Propozycja Targowa i  Konsumencka.

Z prawdziwą przyjemnością Bank odebrał przedłużenie licencji Orła Agrobiznesu, która połączona została z 15-leciem istnienia nagrody. Uroczyste nadanie jubileuszowego tytułu odbyło się  19 grudnia 2016 roku w Sali „Stokrotka” Hotelu „Gromada” Centrum w Warszawie.

W uroczystości wziął udział honorowy patron Orłów Agrobiznesu Poseł do Parlamentu Europejskiego - Pan Jarosław Kalinowski.

• Przedłużona licencja dla Banku Spółdzielczego w...
    Przedłużona licencja dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach. Odbiera Prezes Zarządu Elżbieta Karasek
  • dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach Prezes Zarządu...
    dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach Prezes Zarządu Elżbieta Karasek
  • zbiorowe zdjęcie zdobywców tytułów Orłów Agrobiznesu...
    zbiorowe zdjęcie zdobywców tytułów Orłów Agrobiznesu 15-lecia

Bank Spółdzielczy Dobrze Zarządzany
  • Statuetka
  • Statuetkę odebrała Pani Elżbieta Syta - Zastępca Prezesa Zarządu Banku Spółdzielczego w Białobrzegach
  • Nagrodzeni

17 czerwca 2015 r. w warszawskim Teatrze Sabat odbyło się przyznanie wyróżnień w konkursie Firma Dobrze Zarządzana, organizowanym przez redakcję Magazynu Gospodarczego Fakty. Nagrodzono 30 podmiotów gospodarczych i instytucji, w tym Bank Spółdzielczy w Białobrzegach!

Celem konkursu było wyróżnienie dobrze zarządzanych przedsiębiorstw, placówek medycznych i jednostek samorządu terytorialnego.

Prowadzący galę Cezary Pytlos, redaktor „Dziennika Gazety Prawnej” zwrócił uwagę, że nowoczesne zarządzanie jest dziś koniecznością, żeby przetrwać na wymagającej biznesowej arenie. Koordynator programu Firma Dobrze Zarządzana Cezary Głogowski przyznał, że za pomocą konkursu FDZ wydawnictwo kieruje uwagę biznesu na znaczenie dobrego, mądrego, skutecznego zarządzania, gospodarowania zarówno zasobami ludzkimi, jak i materialnymi. Bez tego nie ma szans na pełnoprawne uczestnictwo w rywalizacji rynkowej.

Bank Spółdzielczy Orłem Polskiej Przedsiębiorczości
  • Statuetka - I nagroda Plebiscytu Orły Polskiej Przedsiębiorczości
  • Dyplom

Jak co roku w warszawskim hotelu Gromada odbyła się WIELKA GALA „POLSKA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ” podczas której przedstawiono Laureatów projektów realizowanych  w ramach Narodowego Programu Promocji Polska Przedsiębiorczość, którego organizatorem jest Ogólnopolska Federacja Przedsiębiorców i Pracodawców – Przedsiębiorcy.pl oraz Mazowieckie Zrzeszenie Handlu Przemysłu i Usług.

W sobotni wieczór – 28 listopada 2015 – poznaliśmy werdykt o zdobyciu I nagrody Plebiscytu Orły Polskiej Przedsiębiorczości w kategorii: Usługi Finansowe.

Kapituła konkursu wyróżniała produkty, usługi, technologie, liderów w swoich dziedzinach, którzy znacząco odznaczają się na tle konkurencji.

Bank został uznany za podmiot, który odnosi znaczące sukcesy na lokalnym rynku, jest wzorowo zarządzany i rozwija się w dynamiczny sposób.

Śmiało można powiedzieć, że staliśmy się wizytówką polskiej gospodarki.

Lider Bezpiecznej Pracy
  • Certyfikat
    Certyfikat "Lider Bezpiecznej Pracy"

Tytuł „Lider Bezpiecznej Pracy” jest dla nas oznakiem prestiżu. Stanowi uhonorowanie działań na rzecz zapewnienia najwyższych standardów bezpieczeństwa, ochrony zdrowia oraz higienicznych i przyjaznych warunków pracy. Potwierdzeniem jego nadania jest unikatowy Certyfikat, który promuje firmy szanujące swoich pracowników oraz stale dbających o ich komfort i bezpieczeństwo pracy.

Nadanie tytułu „Lider Bezpiecznej Pracy” to to także zobowiązanie na przyszłość do dalszych starań nad zapewnieniem swoim pracownikom odpowiednich warunków pracy.

Najlepszy Bank Orzeł Agrobiznesu 2015
    Statuetka - I nagroda w konkursie
    Dyplom

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że dzięki oddanym głosom nasz Bank został laureatem

I nagrody konkursu czytelniczego pt. "Najlepszy Bank Orzeł Agrobiznesu 2015"

Limit głosów dla uzyskania I nagrody wynosił 1000 głosów. Bank Spółdzielczy w Białobrzegach otrzymał ich aż 1120!!!

W podziękowaniu za zaufanie jakim nas Państwo obdarzyliście głosując na nasz Bank, przygotowaliśmy 10 wyjatkowych prezentów, które są symbolem wdzięczności i przyjaznej więzi z Klientem.

Lista wylosowanych Zwycięzców dostępna jest w magazynie "Propozycja Targowa i Konsumencka" nr 126 w Centrali Banku oraz Oddziałach i Punktach Kasowych. O zdobytej nagrodzie wylosowane osoby zostaną zawiadomione również pisemnie.

Zwycięzcom gratulujemy!!! A wszystkim głosującym serdecznie dziękujemy!!!

Miło nam gościć Was w gronie swoich Klientów.

Nagroda Narodowego Programu Promocji Polska Przedsiębiorczość
    Statuetka Uczestnika Programu
    Dyplom Rekomendacyjny

Mazowieckie Zrzeszenie Handlu Przemysłu i Usług w Warszawie w ramach Narodowego Programu Promocji Polska Przedsiębiorczość wyróżniło Bank Spółdzielczy w Białobrzegach przyznając Dyplom Rekomendacyjny oraz Statuetkę Uczestnika Programu.

Otrzymane wyróżnienie jest potwierdzeniem istotnego wpływu Banku w rozwój polskiej przedsiębiorczości.

Dziękujemy za zaufanie

Europejski Rejestr Renomowanych
    Certyfikat Europejski Rejestr Renomowanych

Bank Spółdzielczy w Białobrzegach otrzymał przedłużenie licencji na Godło Euro Renoma oraz wpis do Europejskiego Rejestru Renomowanych (CERTYFIKAT o numerze ANC 12403)

Godłem Euro Renoma posługuje się już ponad 3 tys. podmiotów w całym kraju. Od trzech lat działa prezentacja Banku Spółdzielczego w Białobrzegach na portalu EuroRenoma.pl

Przystępując do Programu wyróżniliśmy się na tle konkurencji podkreślając wysoki poziom swojej działalności oraz zwiększając zaufanie potencjalnych klientów.

Program Europejski Rejestr Renomowanych promuje i wspiera przedsiębiorstwa i instytucje, dla których celem jest ciągły rozwój oparty na zasadach etyki w biznesie.

Jego celem jest wspieranie podmiotów w budowaniu ich reputacji, wzmocnieniu pozytywnego wizerunku oraz wyróżnieniu spośród konkurencji, a także zwiększenie liczby firm działających zgodnie z prawem, z odpowiedzialnością prawną i cywilną oraz ze standardami europejskimi w sposób jasny i zrozumiały dla każdego.

Certyfikat Europejskiego Rejestru Renomowanych jest dla Nas oznaką prestiżu, pomaga kreować pozytywny wizerunek działalności oraz wzbudza zaufanie potencjalnych Klientów oraz partnerów biznesowych.

Galeria zdjęć - Wielka Gala "Rzetelni w Biznesie 2015"

Ogólnopolski Certyfikat „Rzetelni w Biznesie 2015”

W warszawskim hotelu Gromada 20 czerwca 2015r. odbyła się Wielka Gala „Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki”. Podczas uroczystości zostali wyłonieni Laureaci prestiżowego projektu „RZETELNI”, przedsięwzięcia realizowanego w ramach Ogólnopolskiego Programu Umacniania Wiarygodności „Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki”, którego organizatorem jest Mazowieckie Zrzeszenie Handlu Przemysłu i Usług. Uroczystość prowadzona była przez Paulinę Chylewską oraz Jacka Kawalca, zgromadziła przedstawicieli zwycięskich podmiotów, świata polityki i kręgów biznesu.

Na uroczystej Gali, Bank Spółdzielczy w Białobrzegach otrzymał prestiżowy tytuł „Rzetelni w Biznesie 2015”.
Certyfikat oraz statuetkę odebrała Prezes Zarządu Pani Elżbieta Karasek.

Tytuł „Rzetelni w Biznesie 2015” jest wyrazem uznania, będącym podkreśleniem systematycznego i długotrwałego budowania wiarygodności, a także poświadczeniem podejmowania odpowiednich działań kierujących się etyką, profesjonalizmem, rzetelnością oraz efektywnością zarządzania. Dzięki realizacji Programu Bank Spółdzielczy w Białobrzegach jeszcze bardziej wpisał się w krajobraz gospodarczy kraju.
Jakość, kompetencja, solidność i dokładność wykonywanych przez nas produktów i usług stała się marką, elementem wyróżniającym nasz Bank.

GODŁO BANK SPÓŁDZIELCZY ROKU 2012

Nagroda w konkursie Bank Spółdzielczy Roku

ORZEŁ AGROBIZNESU 2012

"Za wybitne sukcesy rynkowe

i wspieranie Agrobiznesu”

III miejsce

dla Banku Spółdzielczego w Białobrzegach

nagroda w konkursie czytelniczym czasopisma

Propozycja Targowa i Konsumencka

pt. NAJLEPSZY BANK ORZEŁ AGROBIZNESU

otrzymał

certyfikat Europejskiego Rejestru Renomowanych

o numerze ANC 12403

Zenobia Nowacka: 5 stycznia był tam bal dla pracowników biedronki . Piękny budynek . Wszystko oceniam na 6+ Jedzenie super . bardzo smaczne . . Obsługa 1 klasa . Wszystko na wysokim poziomie . . Miejsce warte polecenia .