Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego „Wódki Raciborskie” Andrzej Kostyk działający w branży Przemysł, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14658

Browar Pilsweizer S.A działający w branży Przemysł, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14657

Browar Gościszewo S.C. Stanisław Czarnecki Chrystian Czarnecki działający w branży Przemysł, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14048

Browar Gościszewo S.C. Stanisław Czarnecki Chrystian Czarnecki

ważny do: 19 Lipiec 2023 r.

branża: Przemysł

województwo: pomorskie

data kontaktu: 22.07.2013

data wpisu do rejestru: 19.07.2013

miejscowość: Sztum

ulica: Gościszewo 11

www: alebrowar.pl;http://pl.wikipedia.org/wiki/Browar_Go%C5%9Bciszewo ;

e-mail: megabro@op.pl

Browar Gościszewo S.C.

Stanisław Czarnecki Chrystian Czarnecki

About Image

Browar w Gościszewie jest małą firmą rodzinną. Został założony przez braci Czarneckich w 1991 roku. Początkowo produkował tylko jedną markę piwa typu pilzneńskiego o nazwie Rycerz.

Po kilkunastu latach działalności od 2007 roku zakład rozpoczął wytwarzanie piw niepasteryzowanych marki Naturalne. Wśród nich jedynego na rynku polskim butelkowanego i dystrybuowanego na większą skalę piwa jęczmiennego w wersji niefiltrowanej.

Od 2009 roku Browar Gościszewo rozpoczął produkcję piwa pszenicznego.

GOŚCISZEWO

Żeby wcielić w życie nasz pomysł potrzebowaliśmy przychylnego browaru. Poszukiwania zakładu, który przyjąłby kontrakt trwały bardzo długo. Najważniejsze we współpracy jest wzajemnej zrozumienie i wsparcie właścicieli. Po kilku miesiącach poszukiwań trafiliśmy do Panów Stanisława i Chrystiana z browaru Gościszewo i to okazało się punktem przełomowym w historii AleBrowaru.

Od razu udało nam się nawiązać nić porozumienia, w ten sposób nasza inicjatywa zadomowiła się w najstarszym rodzinnym browarze w kraju. Firma została założona w 1991 roku i od początku swej działalności Panowie Czarneccy zasłynęli z wprowadzania do browaru technologii stosowanych dotychczas tylko w piwowarstwie domowym. Jako jedni z pierwszych w kraju zastosowali refermentację w butelce, wprowadzili na rynek piwo niefiltrowane a ich weizen powstaje z użyciem skórki pomarańczy.

W tym rodzinnym zakładzie swoją pasję realizują prawdziwi piwni zapaleńcy, bez których AleBrowar nigdy by nie powstał. Dlatego z dumą możemy powiedzieć, że nasze piwa powstały w zaprzyjaźnionym browarze Gościszewo dzięki wsparciu Stanisława i Chrystiana Czarneckich.

About Image

ul.Gościszewo 11

Sztum  82-400

tel.:552771110

Zenobia Nowacka: 5 stycznia był tam bal dla pracowników biedronki . Piękny budynek . Wszystko oceniam na 6+ Jedzenie super . bardzo smaczne . . Obsługa 1 klasa . Wszystko na wysokim poziomie . . Miejsce warte polecenia .