Euro Renoma - to Twój prestiż i wyróżnienie. Europejski Rejestr Renomowanych przedsiębiorstw, firm, instytucji, urzędów, banków, placówek oświatowych, służby zdrowia, instytucji publicznych i organizacji.
certyfikat eurorenoma

Ostatnio

dołączyli

F H U AMJM - Andrzej Żelazko - Klimatyzacja Mobilna - Żelazko Auto-Serwis działający w branży Transport, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14723

przeczytaj więcej

Jarosławska Fundacja POMOCNA DŁOŃ działający w branży Organizacje (polityczne, związki zawodowe, inne), dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14697

przeczytaj więcej

Ministerstwo Spraw Zagranicznych działający w branży Administracja państwowa i wymiar sprawiedliwości, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14710

przeczytaj więcej

Napisz

do nas






W celu weryfikacji nadawcy prosimy o przepisanie poniższego kodu w puste miejsce i zaakceptowanie go przyciskiem Wyślij.

 

Close

Browar Pilsweizer S.A

Certyfikat:

ANC 14657

ważny do: 18 Marzec 2019 r.

branża: Przemysł

województwo: małopolskie

data wpisu do rejestru: 10 marca 2015

numer KRS: 0000415437

miejscowość: Grybów

kod: 33-330

ulica: Siołkowa 264

fax: 184453433

telefon: 184453431

www: pilsweizer.com

NIP: 7343417476

REGON: 121141729

e-mail: a.chovanec@pilsweizer.com


Pokaż certyfikat


Opis działalności firmy:

 

 

 Browar Regionalny Pilsweiser

 

 

Historia

Pierwsza wzmianka o Browarze w Siołkowej pochodzi z roku 1804, jednak nie wiadomo,kim był jego założyciel. Bardziej sprecyzowane materiały to dane dotyczące I połowy XIX wieku, około roku 1830. Wówczas rząd austriacki sprzedał miasto Grybów wraz z szesnastoma wsiami należącymi do starostwa w Grybowie baronowi pochodzenia austriackiego, Ferdynandowi Hoschowi.

 

zdjecie-browar-pilsweiser

 

 

W majątku barona Hoscha znajdowało się siedem małych browarów. Największym z tych browarów był browar w Siołkowej. Browar ten w późniejszym czasie został wydzierżawiony Żydom. Stan ten trwał do roku 1887, kiedy to browar zakupił Franciszek Paschek. Paschek natychmiast przystępuje do modernizacji i rozbudowy zakładu piwowarskiego.

 

 

Bardzo dobra woda z pobliskiego źródła, oraz wielki kunszt piwowarów sprawiły, że piwo z tego browaru stało się sławne.

 

Jako doskonały fachowiec w tej dziedzinie pragnie stworzyć duży i nowoczesny zakład piwowarski. Bardzo dobra woda z pobliskiego źródła, oraz wielki kunszt piwowarów sprawiły, że piwo z tego browaru stało się sławne w C.K. Monarchii. Dostarczano je do Koszyc, Wiednia i Budapesztu. O dobrej jakości piwa świadczył fakt, że w latach 1910-1911 na wystawie w Wiedniu, piwa grybowskie otrzymywały złote medale. Bogate plany oraz perspektywiczną rozbudowę zakładu przerywa nagła śmierć Franciszka Paschka.

 

 

 

pattern

 

 

 

W roku 1915 browar przejmuje jego syn, który kończy rozpoczętą przez ojca rozbudowę i modernizację browaru w Siołkowej. Po ukończeniu modernizacji i rozbudowy zakładu, Franiszek Paschek II pozyskuje nowych odbiorców, z wielkim powodzeniem sprzedaje swój produkt na terenie monarchii austro-węgierskiej. W tym czasie w browarze wytwarza się następujące gatunki piwa: „Marcowe” – 12° Blg, „Bock” – 18° Blg, „Porter” – 22° Blg.

 

browar-pilsweiser-2

 

browar-pilsweiser-3

 

browar-pilsweiser-4

 

 

W roku 1924, kiedy browar jest w pełnej produkcji piwa i szerokiej sprzedaży, umiera Franciszek Paschepilsweiserk II, a browar dziedziczy małoletni syn, Franciszek Paschek III. W imieniu swojego syna zakładem kieruje i zarządza Marietta Paschek, wdowa po zmarłym Franciszku II i matka nieletniego Franciszka Paschka III. Głównymi odbiorcami piwa pani Paschkowej byli grybowscy Żydzi, stanowiący 95% wszystkich odbiorców. Pozostałe 5% to kupcy z terenów Bobowej, Gorlic, Jasła, Krakowa, Nowego Targu, a nawet Żywca. W tym okresie w Grybowie, znajdowało się sześć piwiarni, w których podawano różnego gatunku piwo produkowane w browarze siołkowskim. Wśród klientów grybowskich piwiarni byli nie tylko mieszkańcy miasteczka i okolicznych wsi, ale widać było wielu przybyszów spoza rejonu Grybowa i okolic. Do znanych piwiarni w Grybowie należały: Piwiarnia Fabera Nuchyma, Szlomy Finka, Klaftera, Herbachy Ruhrera oraz rozlewnia i hurtownia piwa Adolfa Krugera.

 

 

Po wybuchu II w. św. produkcja piwa utrzymywała się na średnim poziomie, a nawet następowała powoli tendencja malejąca. Spowodowane to było mniejszym popytem, brakiem odbiorców oraz utrudnionym transportem. Produkcja i sprzedaż piwa stopniowo pogarszała się, zaczynało brakować surowca do produkcji.

 

historia6

 

Nałożone restrykcje ze strony okupanta hitlerowskiego również miały wpływ na gorszą sytuację browaru. W czasie niemieckiej okupacji w browarze nastąpiła zmiana na stanowisku gospodarza browaru. Nowym gospodarzem oraz zarządcą dóbr Marii Paschek, został Ronald Decker. W czasie działań wojennych zniszczona została warzelnia i strych słodowni, częściowo zniszczono inne obiekty należące do zakładu piwowarskiego.

 

pattern

 

Pomimo tych zniszczeń, nadal, choć w skromnych ilościach, produkcja piwa była prowadzona. Na wyraźny rozkaz Niemców wytwarzano tylko dwa gatunki piwa, to jest „Marcowe” 6° Blg, i to piwo sprzedawano wyłącznie dla Polaków oraz specjalne piwo „Marcowe” 12° Blg, sprzedawano wyłącznie dla konsumentów niemieckich.

Z chwilą wycofania się Niemców z Grybowa i okolic, zaniechano produkcji piwa z powodu braku surowców i zawieruchy wojennej. Po zakończeniu wojny Maria Paschek wraca do Grybowa na swoją posiadłość i uruchamia zakład piwowarski, lecz jak się okazało na krótko. W styczniu 1946 roku wchodzi w życie „Ustawa o nacjonalizacji przemysłu” i w ten sposób browar w Siołkowej znów zmienia właściciela, zostaje własnością państwa.

 

historia7

 

Do 1989 roku Browar Grybów, należał do struktur Okocimskich Zakładów Piwowarskich w Okocimiu, jako jeden z zakładów produkcyjnych. Po przekształceniu Przedsiębiorstwa Państwowego Zakłady Piwowarskie w Okocimiu w spółkę akcyjną, Browar Grybów został wydzielony, jako samodzielna jednostka organizacyjna podlegająca pod władze samorządowe. Od 1990 roku Browar Grybów funkcjonuje, jako spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. W 2004 roku na gruzach upadłego Browaru Grybów powstał nowy – Browar Grybów Dystrybucja Sp.z o.o.

 

pattern

 

W roku 2005 Browar Grybów nabyli ojciec Ivan i syn Andrej Chovanec. To wydarzenie określane jest mianem nowej ery dla Browaru z Grybowa. Zainwestowane środki przeznaczyli na nową technologię oraz rozwój Browaru. Od 2007 rozpocząła się sprzedaż pod nową marką Pilsweiser.

W roku 2009 została założona nowa firma Pilsweiser Spółka Akcyjna, która od tej pory produkuje i sprzedaje szlachetny złoty trunek, jako ostatni browar regionalny na małopolsce i podkarpaciu. Cytując fragment kultowego czechosłowackiego film pt: Lemoniadowy Joe ”Alkohol podawany w małych dawkach, nie szkodzi w jakiejkolwiek ilości…”.

Życzymy wszystkim na zdrowie.

 

  

Gdzie kupić

Jeśli posiadasz swój sklep i chcesz aby nasze produkty znalazły się w Twoim sklepie zgłoś się do nas.

Oto miejsca gdzie znajdują się nasze produkty:


KRAKÓW

REAL, ul. Bora Komorowskiego 37

REAL, al. Pokoju 67

ALMA, ul. Pilotów 6

ALMA, ul. Podgórska 34

ALMA, ul. A. Rożańskiego 32

KAUFLAND, ul. Norymberska 1

KAUFLAND, ul. Bratysławska 4

KAUFLAND, ul. M. Ćwiklińskiej 14

KAUFLAND, oś. Kombatantów 16a

F.H. MARIA, ul. Kobierzyńska 61

HOUSE OF BEER, ul. Św. Tomasza 35

KLEZMER HOIS, ul. Szeroka 6

TARNÓW

ALMA, ul. Dąbrowskiego 10

KAUFLAND, ul. Lwowska 63

AL. CAPONE, ul. Kwiatkowskiego 9A

AL. CAPONE, ul. Mościckiego 47

AL. CAPONE, ul. Targowa 5

AL. CAPONE, os. Zielone 13B

AL. CAPONE, ul. H. Marusarz 4

JASŁO

KAUFLAND, ul. Lwowska 24

MTM, ul. Kopernika 18

MTM, ul. Jana Pawła II 26

ROD-MAX, ul. Kopernika 3

NOWY SĄCZ

HALA GORZKÓW, ul. Magazynowa 1

REAL, ul. Gorzkowska 32

TESCO, ul. Prażmowskiego 11

RAFA, ul. Węgierska 78

INTERMARCHE, ul. Nawojowska 1

BRAVO, ul. Krakowska 25

KRYNICA

TAX-MET, ul. Piłsudskiego

PSS SPOŁEM, ul. Piłsudskiego 3

PSS SPOŁEM HAWANA, ul. Piłsudskiego 23

RESTAURACJA GROTA MYŚLIWSKA BERŁO, ul. Pułaskiego 2

ŚWIAT PIW, ul. Kraszewskiego 36

GORLICE

PUB DARK PUB, ul. Wąska 11

PUB DEKADENCJA, ul. Stróżowska 26

PUB ALCATRAZ, ul. Garbarska 1

CHATKA PUCHATKA, ul. Konopnickiej

ABC BATORY. ul. Batorego

ARKA, Ropica Polska 59

ZAKOPANE

SOLO, ul. Nowotarska 3a

PORONIN

U BAFII, ul. Tatrzańska 90

PIWNICZNA

DELIKATESY STO, ul. Daszyńskiego 11a

TUCHÓW

AL. CAPONE, ul. Mickiewicz 5

DĄBROWA TARNOWSKA

AL.CAPONE ul.Rynek

ŻABNO

AL. CAPONE, ul. Plac Grunwaldzki 14

NOWY TARG

ALMA, ul. Szaflarska 174

ANDRYCHÓW

KAUFLAND, ul. Krakowska 83A

OŚWIĘCIM

KAUFLAND, ul. Królowej Jadwigi 11

BIECZ

DOM HANDLOWY, ul. Rynek 10

MIMOZA, Libusza 1

GRYBÓW

HITPOL, ul. Grunwaldzka 32

DELIKATESY ROMANEK, ul. Jakubowskiego 12

SKŁADNICA, ul. Rynek 1

SKLEP FIRMOWY, Siołkowa 264

SŁONECZNE TARASY

 

 

 

 

 

Oferta




 

Piwo warzone tradycyjnie

 

Pilsweizer S.A. Pilsweizer - tradycja piwowarska od 1804– Producent piwa regionalnego

 

Witamy Państwa na stronie internetowej Browaru regionalnego Pilsweizer S.A. z Grybowa!

 

Piwa z naszej oferty odznaczają się wyjątkowym, niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Jego sekretem jest połączenie krystalicznie czystej wody oraz tradycyjnej receptury i technologii warzenia sięgającej początków Browaru Pilsweizer.

 

W naszej ofercie znajdziecie Państwo bogaty wybór naturalnych piw w różnych stylach. W ciągłej sprzedaży posiadamy szeroki wachlarz piw dolnej, jak i górnej fermentacji – od lekkich lagerów, przez charakteryzujące się wyraźną goryczką pilsy, Angielskie ESB i słodkie piwa smakowe, aż po Portera Galicyjskiego.

 

Proponujemy piwa lokalne i górskie, takie jak Pilsweizer Sądeckie, Gorlickie, Zakopiańczyk,  Piwniczańskie, Podhalańskie oraz sportowe, m.in. Pilsweizer Biało-Czarne z etykietą w barwy klubu Sandecja Nowy Sącz.

 

Piwa naturalne z Browaru Pilsweizer

 

Choć nasz Browar przywiązuje dużą wagę do tradycji, stosując w produkcji przepisy, według których przed wiekami warzono piwo w Grybowie – czego przykładem mogą być piwa Pilsweizer Porter Galicyjski, czy Pilsweizer Bock – staramy się również poszerzać i unowocześniać naszą ofertę.

 

Dlatego też zajęliśmy się produkcją  piwa w stylach charakterystycznych dla poszczególnych państw z całego świata, np. Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne, Pilsweizer ESB, będący naszą wersją stylu English Extra Special Bitter. Ponadto idąc z duchem czasu i nie bojąc się eksperymentować, próbujemy również sił w produkcji słodkich piw smakowych. Nasi klienci mogą spróbować m.in. piw Pilsweizer Trzcinowe Słodowe, Pilsweizer Aloes&Curaco, Pilsweizer Miód – Malina czy Pilsweizer Miodowe.

 

Zapraszamy Państwa do współpracy oraz skosztowania naszych piw rzemieślniczych z Regionalnego Browaru Pilsweizer!



Oferta

Tradycje browarnictwa na Ziemi Grybowskiej sięgają do roku 1804, kiedy to powstał browar w Siołkowej. Dynamiczny rozwój tego browaru rozpoczął się kilka lat później, po przejściu w ręce czeskiego piwowara Franciszka Paschka. Kontynuatorem tej tradycji stał się Browar Grybów, na którego czele stoją od 2005 roku Ivan Chovanec oraz jego syn Andrej. Doprowadzili oni do ustabilizowania się firmy oraz rozpoczęli produkcję piwa marki Pilsweizer. Obecnie Browar Pilsweizer jest jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W naszej ofercie znajduje się naturalne piwo, warzone w siedmiu ekstraktach od 10 blg do 22 blg.

 

Browar Pilsweizer położony jest w leżącym we wschodniej części Małopolski Grybowie. Zajmujący cztery, rozdzielone malowniczym potokiem Strzylawka działki, kompleks Browaru, usytuowany jest bezpośrednio przy drodze wojewódzkiej nr 28. Na terenie Browaru, znajdziecie Państwo budynek administracyjno-socjalny ze firmowym sklepem i pijalnią piwa oraz część produkcyjną i magazynową. Wśród nich wyróżnić możemy serce każdego browaru – warzelnię, infrastrukturę techniczną
w postaci kotłowni, magazynu oraz nieczynnej słodowni. W osobnym budynku po drugie stronie potoku mieści się fermentownia, leżakownia wraz z rozlewnią.

 

Wszystkie piwa produkowane w Browarze Pilsweiser, swój wyśmienity i niepowtarzalny smak – mogący zaspokoić nawet najwybredniejsze gusta, zawdzięczają przede wszystkim krystalicznie czystej wodzie oraz tradycyjnej recepturze i technologii warzenia. Piwa z naszego browaru, wytwarzane są ze specjalnie wyselekcjonowanych surowców – w szczególności chmielu, słodu i własnych drożdży, przy zachowaniu wszystkich parametrów jakościowych.

 

 

Oferta

Tradycje browarnictwa na Ziemi Grybowskiej sięgają do roku 1804, kiedy to powstał browar w Siołkowej. Dynamiczny rozwój tego browaru rozpoczął się kilka lat później, po przejściu w ręce czeskiego piwowara Franciszka Paschka. Kontynuatorem tej tradycji stał się Browar Grybów, na którego czele stoją od 2005 roku Ivan Chovanec oraz jego syn Andrej. Doprowadzili oni do ustabilizowania się firmy oraz rozpoczęli produkcję piwa marki Pilsweizer. Obecnie Browar Pilsweizer jest jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W naszej ofercie znajduje się naturalne piwo, warzone w siedmiu ekstraktach od 10 blg do 22 blg.

Umiejscowienie Browaru Pilsweizer

Browar Pilsweizer położony jest w leżącym we wschodniej części Małopolski Grybowie. Zajmujący cztery, rozdzielone malowniczym potokiem Strzylawka działki, kompleks Browaru, usytuowany jest bezpośrednio przy drodze wojewódzkiej nr 28. Na terenie Browaru, znajdziecie Państwo budynek administracyjno-socjalny ze firmowym sklepem i pijalnią piwa oraz część produkcyjną i magazynową. Wśród nich wyróżnić możemy serce każdego browaru – warzelnię, infrastrukturę techniczną
w postaci kotłowni, magazynu oraz nieczynnej słodowni. W osobnym budynku po drugie stronie potoku mieści się fermentownia, leżakownia wraz z rozlewnią.

Piwa i butelki

W trosce o naszych klientów, zapewniamy im nie tylko doznania smakowe, ale także estetyczne. Do naszych piw starannie dobieramy rodzaj butelki, do której jest ono lane. Tak oto w butelkach brązowych znajdziecie Państwo piwo regionalne, np. piwo Krynickie lub Dla Krakowian. Posiadamy także dwa inne rodzaje butelek – białe i zielone. Do tych pierwszych lejemy piwa ekskluzywne, w tym m.in. Premium i Trzcinowe Słodkie. W zielonych butelkach z kolei znajdują się piwa mocne (m.in. piwo Miód-Mailina i Miodowe) i Czechosłowackie 12Blg.

Poznaj nasze doskonałe piwa

 
 
Pilsweizer Dla Krakowian

Pilsweizer Dla Krakowian

Magiczny Kraków zaprasza na przejażdżkę Zaczarowaną
dorożką szlakiem królewskim od Wawelu, poprzez
Rynek Główny, Bramę Floriańską do Barbakanu.

Możemy podziwiać Smoka Krakowskiego, spotkać Lajkonika,
pokłonić się Adamowi Mickiewiczowi, ulec urokowi krakowskich
kamienic, zaułków wąskich uliczek i napić się wybornego
piwa „Dla Krakowian”.

Zakosztujcie smaku rękodzieła z regionalnego,
małopolskiego browaru!

Każdy łyk tego trunku sprawi rozkosz podniebieniu
i zaspokoi wyrafinowane gusta smakoszy piwa w Krakowie.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,3 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Krynickie

Pilsweizer Krynickie

Krynica nie tylko zdrojem słynie, ale i Deptakiem, Górą Parkową
Nikiforem, Kiepurą i Koleją Gondolową na Jaworzynę.
Jest znana jako miejsce, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością
wypoczynek ze sportem, a przyjemność ze zdrowiem.

Wyjątkowa atmosfera Perły Polskich Uzdrowisk przyciąga
turystów, melomanów, artystów oraz amatorów małopolskiej
kuchni.
Zakosztujcie smaku rękodzieła z lokalnego browaru!

Szklaneczka piwa „Krynickiego” podkreśli wyjątkowe
wrażenia z pobytu w Krynicy Zdrój i sprawi satysfakcję
każdemu smakoszowi tego trunku.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,3 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne

Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne

 

 

Unikatowe piwo górnej fermentacji w stylu Berliner Weisse lub też zapomnianego Lichtenhainer, tradycyjnie zacierane dekokcyjnie.

Niespotykany i niepowtarzalny smak uzyskano dzięki użyciu bakterii kwasu mlekowego i zachowaniu perfekcji procesu technologicznego.

Zawiera: słód pszeniczny suszony dymem dębowym, słód pszeniczny jasny, chmiel Saaz.

 

Polecamy serwować wraz z porcją syropu cukrowego, malinowego lub rabarbarowego.

~ Delektuj się tradycją.

Ekstrakt 11,3 ° Blg.

alk. 4,9 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Miodowy

Pilsweizer Miodowy

 

Nasze piwo jest hołdem złożonym galicyjskiej tradycji piwowarskiej!

Wyjątkowa receptura połączyła słodycz i słoneczny kolor miodu gryczanego, zebranego przez lokalnych bartników z goryczką wybornych polskich chmieli i krystalicznej, górskiej wody źródlanej.

Prawdziwe złoto w butelce!

Piwo dojrzewało swobodnie i jest niefiltrowane.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 5,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Miód-Malina

Pilsweizer Miód-Malina

Kolaż naturalnego, sądeckiego miodu i soku z dojrzałych malin sprawiają, że napój zachwyca kompozycją smaku i bukietu aromatów.

Prawdziwy Miód-Malina

Piwo dojrzewało swobodnie i jest niefiltrowane,

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 5,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Porter Galicyjski

Pilsweizer Porter Galicyjski

To ciemne złoto jest arcydziełem polskiego browarnictwa. Warząc go nawiązaliśmy do prastarych receptur z XIX wieku założyciela browaru Franciszka Paschka.

Porter dojrzewał co najmniej 4 miesiące.

Oddajemy nasz skarb w Wasze ręce, aby delektować sie jego bogtym bukietem.

Ekstrakt 22 ° Blg.

alk. 9,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Czechosłowackie

Pilsweizer Czechosłowackie

Jako pierwszy browar w Polsce wyprodukowaliśmy piwo, które powstało ze słowackiego słodu i czeskiego chmielu – žatecký poloraný červeňák – klasyki światowego chmielarstwa.

 

Zbliżone smakiem do najlepszych piw takich jak Budvar i Pilsner Urquell. Poczuj klimat złotej epoki w naszym piwie !

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,2 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Góralskie

Pilsweizer Góralskie

Piwo typu pils

Piwo klasy premium, rodem z polskich gór. Wyjątkowa jakość, lekkość wynikająca z niskiego ekstraktu początkowego, tradycyjna metoda warzenia, najlepsze surowce: chmiel, słód i krystalicznie czysta woda to główne cechy naszej dziesiąteczki.

Ekstrakt 10 ° Blg.

alk. 4,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Premium

Pilsweizer Premium

Piwo typu pils

Pełna klarowność, połyskująca złocista barwa, łagodny bukiet smakowy z lekką goryczką sprawiają że nasza dziesiątka z koroną jest najlepsza w swojej klasie. Idealnie nadaje się na gorące letnie wieczory.

Ekstrakt 10 ° Blg.

alk. 4,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Grybów

Pilsweizer Grybów

Piwo typu pils

Pilsweizer Grybów ze swoim niepowtarzalnym smakiem gwarantuje rozkosz przy konsumpcji dla największych smakoszy. Jest warzone i fermentowane tradycyjną metodą, bez środków konserwujących. Od wielu lat produkowane w naszym browarze wyłącznie z naturalnych surowców.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Exclusive

Pilsweizer Exclusive

Piwo typu pils

Jasnobursztynowa barwa, szlachetny smak, charakterystyczna goryczka sprawiają, że po dwunastkę spod znaku Pilsweizera konsumenci sięgają najchętniej. Jako wiodący produkt w naszym porfolio był wielokrotnie wyróżniany i nagradzany.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Naturalne Niepasteryzowane

Pilsweizer Naturalne Niepasteryzowane

Piwo typu pils

Złocista barwa, głęboki, pełny i niepowtarzalny smak to najważniejsze cechy tego piwa. Pilsweizer Niepasteryzowane cieszy się ogromną popularnością, ponieważ jego orzeźwiający smak na długo pozostaje w pamięci.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Lach

Pilsweizer Lach

Piwo typu pils

Lach to staropolski niepowtarzalny smak piwa. Dzięki ekstraktywności na poziomie 14 blg zapewnia największym smakoszom rozkosz przy konsumpcji. Warzone według tradycyjnego przepisu z XIX w. Nie zawiera konserwantów, najprawdziwsze z piw, tylko z naturalnych składników.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Strong

Pilsweizer Strong

Piwo typu pils

Trunek przeznaczony dla ludzi którzy cenią sobie głęboki, pełny smak długo leżakowanego piwa. Ten efekt osiągnęliśmy dzięki połączeniu krystalicznie czystej wody, dwóch rodzajów chmieli, słodu, oraz drożdży piwowarskich pierwszego gatunku. Połyskująca złocista barwa, pełna klarowność, lekka goryczka to tylko niektóre cechy naszej czternastki.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Švejkove

Pilsweizer Švejkove

Piwo o ekstrakcie początkowym 14 blg, na bazie klasycznego słodu pilzneńskiego. Dzięki ominięciu procesu filtracji, uzyskaliśmy piwo mętne z osadem drożdżowym który pozytywnie wpływa na ludzki organizm. Wybierz się ze Szwejkiem w podróż po krajach C.K. Monarchii, wysłuchaj opowieści które przeżył.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Tankowe

Pilsweizer Tankowe

Wyjątkowe piwo prosto z tanku leżakowego, niepasteryzowane i niefiltrowane. Rzadkość w dzisiejszych czasach, piwo jakby sprzed 100 lat, dla prawdziwych smakoszy którzy cenią sobie każdą nutę smakową niezmienioną poprzez pasteryzację. Przenieś się do czasów, kiedy Twoi pradziadkowie delektowali się tylko takim piwem.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Krzepkie

Pilsweizer Krzepkie

Jak sama nazwa wskazuje jest to piwo o mocnym charakterze, niczym nasze Tatry, leżakuje i nabiera walorów smakowych minimum 5 tygodni na tzw. leżakach . Uszlachetnione dużą ilością słodu, polskim chmielem i najczystszą podgórską wodą. Jak wszystkie nasze piwa jest warzone z wyselekcjonowanych surowców z zachowaniem wysokich norm jakościowych.

Ekstrakt 15,1 ° Blg.

alk. 7,6 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Bock

Pilsweizer Bock

Piwo typu pils

Jest to pierwszy rodzaj mocnego piwa warzonego na bazie słodu jęczmiennego. Bursztynowa barwa jest efektem dużej ilości zasypu śruty jęczmiennej, niezbędnej do uzyskania wysokiego ekstraktu początkowego. Leżakuje ponad 6 tygodni w stałej temperaturze około 2 stopni Celsjusza. Piwo dla prawdziwych smakoszy.

Ekstrakt 17 ° Blg.

alk. 8,1 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Aloes&Curaco

Pilsweizer Aloes&Curaco

Powiązanie soku z Aloesu, który posiada naturalne właściwości oczyszczające oraz Curacao tworzą osobliwą zieloną barwę dla tego piwa. Dodatkowo dla przełamania smaku dodaliśmy do tej mieszanki miód wielokwiatowy. Piwo posiada orzeźwiający smak, jest lekkie ze względu na niski ekstrakt, idealnie nadaje się na gorące letnie popołudnia. Efektownie prezentuje się również w świetle dyskotekowych świateł. Polecamy degustować z limetką.

Ekstrakt 11 ° Blg.

alk. 4,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Trzcinowe Słodowe

Pilsweizer Trzcinowe Słodowe

Piwo smakowe o barwie ciemnej herbaty, średnio klarowne z niewielkim osadem. Połączenie piwa i specjalnie wytworzonego syropu z cukru trzcinowego definiują ten trunek jako delikatnie słodkawy. Kremowa długo utrzymująca się piana dopełnia całości. Cieszy się dużym zainteresowanie zwłaszcza płci pięknej.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 4,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Femme Fatale

Pilsweizer Femme Fatale

To piwo to powrót do tradycji. Ostatni raz produkowane w naszym browarze ponad 40 lat temu. Brzeczka powstaje z połączenia trzech słodów: Pilzeńskiego, Manachijskiego i Karmelowego oraz dwóch chmieli: Marynka na goryczkę i Lubelski na aromat. Intrygująca nazwa, nietuzinkowy smak, ciemny kawowy kolor powodują, że Femme Fatale cieszy się zainteresowaniem zarówno kobiet jak i mężczyzn. Niecodzienne piwo dla poszukujących czegoś specjalnego.

Ekstrakt 13 ° Blg.

alk. 6,0 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer ESB

Pilsweizer ESB

Angielskie Pale Ale górnej fermentacji. Z trzech chmieli angielskich Admiral, East Kent Goldings, Fuggles. Z trzech słodów Pale Ale, Karmelowego i Melanoidynowego. Drożdże Safale S-04. To wyjątkowe piwo jest wyrazem hołdu starym mistrzom piwowarstwa i wierne oryginalnym angielskim recepturom. Fermentuje w otwartych kadziach, leżakuje i dojrzewa jak tradycja nakazuje oraz jest chmielone na zimno. Posiada umiarkowanie intensywny aromat z chmieli z umiarkowanie intensywną nutą karmelową, estry owocowe średnio intensywne. Kolor piwa jest bursztynowy – głęboko miedziany doskonałej klarowności z piana białoszara.

Średnio mocna goryczka z ewidentnymi smakami słodowymi, umiarkowanie lekka karmelowo – słodowa słodkość, występują intensywne chmielowe smaki owocowo kwiatowe. Zrównoważona goryczka i smak chmielowy do smaków słodowych. Średnio lekka treściwość z średnim nagazowaniem i alkoholowo rozgrzewającym charakterem. Umiarkowanie mocne alkoholowo piwo. To piwo jest tak idealnie zbalansowane i kompleksowe ze jest do co
dziennego picia i chcę się pić kolejne.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

Niektóre rodzaje dostępne są także w beczkach KEG 12% ekst. o pojemności 20, 30 i 50 litrów:
Pilsweizer Niepasteryzowane

Piwa lokalne

Uzupełnieniem naszej oferty są tzw. piwa dedykowane. Najczęściej w kooperacji z lokalnymi przedstawicielami konkretnych regionów. Dla miasta i mieszkańców Krakowa produkujemy cztery rodzaje Krakowiaków: Pils, Nieklarowny, Miodowo-Malinowy i Miodowy. W stolicy polskich góry można zakupić Zakopiańczyka w trzech odmianach: Jasny, Miodowo-Malinowy oraz Ciemny, a dla mieszkańców Piwnicznej oraz Muszyny i ku uciesze turystów warzymy piwo Piwniczańskie, a także Muszyńskie . Swój debiut na rynku zanotowało najnowsze piwo lokalne o nazwie Sądeckie a kilka tygodni później Gorlickie. Od września 2016r. wspieramy mieszcący się niedaleko Browaru klub sportowy Sandecja Nowy Sącz, poprzez produkowanie piwa „Biało Czarne”, którego etykieta jest w barwach klubu.

 

 

Niektóre rodzaje dostępne są także w beczkach KEG 12% ekst. o pojemności 20, 30 i 50 litrów:
Pilsweizer Niepasteryzowane



Piwa lokalne

Uzupełnieniem naszej oferty są tzw. piwa dedykowane. Najczęściej w kooperacji z lokalnymi przedstawicielami konkretnych regionów. Dla miasta i mieszkańców Krakowa produkujemy cztery rodzaje Krakowiaków: Pils, Nieklarowny, Miodowo-Malinowy i Miodowy. W stolicy polskich góry można zakupić Zakopiańczyka w trzech odmianach: Jasny, Miodowo-Malinowy oraz Ciemny, a dla mieszkańców Piwnicznej oraz Muszyny i ku uciesze turystów warzymy piwo Piwniczańskie, a także Muszyńskie . Swój debiut na rynku zanotowało najnowsze piwo lokalne o nazwie Sądeckie a kilka tygodni później Gorlickie. Od września 2016r. wspieramy mieszcący się niedaleko Browaru klub sportowy Sandecja, poprzez produkowanie piwa „Biało Czarne”, którego etykieta jest w barwach klubu.

 


 

 

 

Browar PILSWEIZER S.A.

Siołkowa 264

33-330 GRYBÓW

tel. (0-18) 445 34 31

fax (0-18) 445 34 33

SIOŁKOWA 264, 33-330 GRYBÓW
TEL. (0-18) 445 34 31
FAX (0-18) 445 34 33

 

Ivan Chovanec – Prezes Zarządu

+48 692 758 795

00421903 713 937

email:i.chovanec@pilsweizer.com

 

Andrej Chovanec – Członek Zarządu

+48 787 625 299

00421903 637 399

email:a.chovanec@pilsweizer.com

 

Mateusz Cwiklik – Dyrektor Handlowy

+48 662 035 243

email:m.cwiklik@pilsweizer.com

 

 

Godziny otwarcia sklepu

Poniedziałek:  10.00 – 19.00
Wtorek: 9:00 – 20:00
Środa: 9:00 – 20:00
Czwartek: 9:00 – 20:00
Piątek: 9:00 – 20:00
Sobota: 9:00 – 20:00
Niedziela: 9:00 – 20:00

 

 

Pilsweizer - tradycja piwowarska od 1804

Browar PILSWEIZER S.A.

Siołkowa 264

33-330 GRYBÓW

tel. (0-18) 445 34 31

fax (0-18) 445 34 33

 

 

 

 

 poznaj-nasze-piwa

 

 

 

.

 


Certyfikaty:

 

Piwo GRYBÓW PREMIUM było w ostatnich latach wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, przede wszystkim ze względu na jego wyjątkowe i niepowtarzalne walory smakowe. Oto niektóre z nich :

2001 – brązowy medal na XIV Festiwalu Piw Polskich w Łodzi, 2002 – srebrny medal na XV Festiwalu Piw Polskich w Łodzi,

2002 – wyróżnienie w XXV edycji „Kapelusza Merkurego” za jakość piwa REJENT MOCNE i sukces rynkowy piwa GRYBÓW PREMIUM w skali ponadregionalnej.

2003 – I. nagroda w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” podczas wystawy AGRO-PROMOCJE 2003 w Nawojowej.

2003 – nagroda „PERLA 2003″ w Wielkim Finale Krajowego Konkursu ‚Nasze Kulinarne Dziedzictwo” podczas Międzynarodowych Targów Poznanskich POLAGRA-FARM.

 

Wyróżnienia

Piwo GRYBÓW PREMIUM było w ostatnich latach wielokrotnie nagradzane i wyróżniane, przede wszystkim ze względu na jego wyjątkowe i niepowtarzalne walory smakowe. Oto niektóre z nich:

medal

 
2001

Brązowy medal na XIV Festiwalu Piw Polskich w Łodzi

 

 

2002

Srebrny medal na XV Festiwalu Piw Polskich w Łodzi

 

 

2002

Wyróżnienie w XXV edycji „Kapelusza Merkurego” za jakość piwa REJENT MOCNE i sukces rynkowy piwa GRYBÓW PREMIUM w skali ponadregionalnej.

 

 

2003

I. nagroda w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” podczas wystawy AGRO-PROMOCJE 2003 w Nawojowej.

 

 

2003

Nagroda „PERLA 2003″ w Wielkim Finale Krajowego Konkursu ‚Nasze Kulinarne Dziedzictwo” podczas Międzynarodowych Targów Poznanskich POLAGRA-FARM.

 

 

 
 

 

.


Kod banera:

Inne z branży

[ zamknij ]

Opinie

i komentarze

Sprawdz moją strone profilową.Sam sprawdź lustra ł: Cieszę się, że odkryłem tę witrynka. Muszę podziękować zbyt te chwile za to cudowne czytanie! Zdecydowanie podobal mі sie kazdy drobny fragment i mam lekturę oznaczone, aby spojrzec dzięki nowe informacje ԝ stronie internetowej sieci Web. Moge na prostu powiedzieć, jak ulżуć, aby znaleźć kogoś, który tak naprawdę ᴡie, na temat czym mówią w sieci. Odpowiednio wiesz, jak doprowadzić рroblem do światłɑ i zrobić go ważnym. Ꭰużej liczby jednostek musi tօ przyjrzeć і zrozumieć tę historię. Τo zaskakujące, żе nie zaakceptować jesteś bardziej popularny, bowiem spośróⅾ pewnoścіą masz prezent. Bardzo dobra pisownia. Bez ԝątpliwości kocham tą stronę. Trzymać ѕię owego!
Zapraszam na moja stronę blog o wycieczkach: Artykuł genialny. Czekam na więcej
Zapraszam na moja stronę szafy Raumplus: Dobry, błyskotliwy, nowatorski - nic dodać, nic ująć. Oby więcej takich artykułów na stronach.
Zobacz geosyntetyki dachowe: Świetny artykuł. Interesujący, konkretny, życiowy. Nic dodać nic ująć.
A to moja strona doktorat: Zagadnienie nie zostało przedstawione w pełni, wiele elementów zostało pominiętych ale i tak uważam, że jest nieźle. Zdecydowanie wyróżnia się na tle innych:)

Dodaj

Twoją opinię

Zamknij

Ten serwis internetowy wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies m.in. do celów reklamowych i statystycznych. Mogą stosować je też współpracujące z nami firmy - m.in. reklamodawcy.

W przeglądarce internetowej, w której otwierasz nasz serwis możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Korzystając z tego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie i zapisywanie w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.