Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego „Wódki Raciborskie” Andrzej Kostyk działający w branży Przemysł, dołączył do programu Euro Renoma i otrzymał certyfikat o nr.: ANC 14658

Kancelaria Adwokacka Eleonora Markowicz

ważny do: 31 Lipiec 2021 r.

branża: Pozostałe branże usług niematerialnych

miejscowość: Kraków

ulica: ul. Szlak 65/909

fax: 123768279

kom:

kom: +48 608 735 697

telefon:

www: www.eleonoratubis.com

e-mail: e.markowicz@kancelaria-cmz.pl ; eleonora.markowicz@adwokatura.krakow.pl

O kancelarii

Kancelaria adwokat Eleonory Markowicz (poprzednio Tubis),  znajdująca się w Krakowie przy ul. Szlak 65/909,  zajmuje się kompleksową obsługą prawną przedsiębiorców oraz osób fizycznych.

Cele i zasady działania kancelarii

Najważniejszym celem kancelarii adwokat Eleonory Markowicz jest zadowolenie Klientów z jakości, terminowości i ceny świadczonych przez kancelarię usług, polegających zarówno na przygotowaniu kompletnych rozwiązań prawnych, jak i udzielaniu ustnych i pisemnych porad prawnych, sporządzaniu opinii prawnych, pism procesowych, zastępstwie procesowym przed sądami powszechnymi i administracyjnymi oraz innymi organami wymiaru sprawiedliwości, jak również organami administracji publicznej, zarówno w Krakowie, jak i na terenie całej Polski.

Kancelaria dba o dobro Klientów, zapewnia przejrzyste warunki współpracy, określone w pisemnej umowie regulującej zasady wykonywania usług prawnych przez kancelarię, jak również zachowanie przekazanych przez Klientów informacji w tajemnicy zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz przyjazną dla Klientów atmosferę.

Zakres świadczonej pomocy prawnej

Kancelaria adwokat Eleonory Markowicz doskonale rozumie potrzeby zarówno Klientów korporacyjnych, jak i osób fizycznych, dlatego świadczy usługi zarówno z zakresu szeroko rozumianego prawa gospodarczego (np. rejestracja spółek, w tym z kapitałem zagranicznym z Europy Wschodniej)  i cywilnego (a w tym w szczególności  w sprawach spadkowych i mieszkaniowych), nieruchomości prawa pracyprawa autorskiego, prawa rodzinnego (np. rozwody, alimenty, podział majątku), prawa administracyjnego,prawa budowlanego, prawa karnego (w tym karnego skarbowego) czy też prawa wykroczeń

Wiedza i doświadczenie

Adwokat Eleonora Markowicz posiada bogate doświadczenie w obsłudze i doradztwie na rzecz podmiotów gospodarczych z branż: paliwowej, budowlanej i deweloperskiej, począwszy od etapu pozyskiwania nieruchomości pod inwestycję, poprzez postępowania w przedmiocie uzyskania niezbędnych do rozpoczęcia budowy decyzji administracyjnych, jak również postępowania w przedmiocie ustalenia wysokości opłaty rocznej z tytułu użytkowania wieczystego czy też  postępowania w sprawie opłat za zajęcie pasa drogowego, aż po realizację inwestycji i jej użytkowanie lub sprzedaż.

Zaznaczyć przy tym należy, iż  wiedza i doświadczenie adwokat Eleonory Markowicz nie ogranicza się do znajomości jedynie polskiego prawa, lecz obejmuje również prawo litewskie oraz rosyjskie. Adwokat Eleonora Markowicz biegle włada językiem litewskim i rosyjskim, przez co jest w stanie zapewnić także prowadzenie obsługi prawnej w tych językach.  Kancelaria oferuje także doradztwo z zakresu prawa litewskiego oraz rosyjskiego.

Zasady rozliczeń

Jasne i przejrzyste zasady współpracy i rozliczeń z Klientami są tak samo ważne jak i wysoki poziom merytoryczny świadczonych usług. Dlatego kancelaria oferuje różne formy wynagrodzenia za czynności adwokackie. W zależności od potrzeb Klienta i rodzaju sprawy proponowane są rozliczenia w formie wynagrodzenia ryczałtowego lub wynagrodzenia obliczanego w oparciu o stawki godzinowe. Istnieje możliwość rozłożenia wynagrodzenia na raty.

Zaangażowanie, wiedza, wysoki poziom merytoryczny świadczonych przez adwokat Eleonorę Markowicz usług pozwala zaspokajać potrzeby Klientów na najwyższym poziomie.

Adwokat

Adwokat Eleonora Markowicz  pochodzi z małej wsi we wschodniej części Litwy, w której urodził się Józef Piłsudski. Po nauce w polskiej szkole średniej adwokat Eleonora Markowicz zdecydowała się na studia w Polsce i w ten sposób trafiła do Krakowa,  ukończyła tu studia prawnicze na Uniwersytecie Jagiellońskim w roku 2004 z wynikiem bardzo dobrym  i zauroczona Krakowem postanowiła tu pozostać. Przedmiotem pracy magisterskiej adwokat Eleonory Markowicz  była karnoprawna ochrona praw autorskich w Polsce, na Litwie oraz w Rosji.

Działalność pro bono

Już  na studiach adwokat Eleonora Markowicz wiele czasu poświęcała na bezpłatne porady prawne, w latach 2004-2005 była członkiem sekcji karnej Uniwersyteckiej Poradni Prawnej Uniwersytetu Jagiellońskiego, w ramach której udzielała porad prawnych z prawa karnego,  jako wolontariusz we współpracy ze Stowarzyszeniem Dobrej Nadziei  w Krakowie udzielała bezpłatnych porad prawnych z zakresu prawa rodzinnego, spadkowego oraz karnego. Adwokat Eleonora Markowicz nie zaniechała działalności pro bono do chwili obecnej, albowiem czynnie uczestniczy w akcjach organizowanych przez władze samorządu adwokackiego  mających na celu udzielanie bezpłatnych porad prawnych.

Niezależnie od tego czy adwokat Eleonora Markowicz działa jako adwokat z urzędu czy jako adwokat z wyboru zawsze zajmuje się sprawą każego klienta osobiście, na bieżąco informuje o przebiegu sprawy oraz oczywiście podejmuje wszelkie działania konieczne do uzyskania jak nabardziej korzystnego dla klienta rozystrzygnięcia w sprawie.

Więcej informacji o bieżącej działalności pro bono, a w szczególności terminach udzielania bezpłatnych porad prawnych znajduje się  pod zakladką "Pro Bono".

Wiedza i doświadczenie zawodowe

W latach 2005-2010  adwokat Eleonora Markowicz pracowała w  renomowanej krakowskiej kancelarii adwokackiej Kaczor Klimczyk Pucher Wypiór Adwokaci Spółka Partnerska, gdzie zajmowała się przede wszystkim obsługą przedsiębiorców z branży paliw płynnych.

Przedmiotem zainteresowań zawdowych adwokat Eleonory Markowicz nie jest wyłącznie prawo polskie, lecz także prawo państw z Europy Wschodniej,  a w szczególności Litwy oraz Rosji. Adwokat Eleonora Markowicz biegle włada językiem litewskim oraz rosyjskim.

Adwokat Eleonora Markowicz posiada rozległą wiedzę i doświadczenie w obsłudze podmiotów gospodarczych z branży paliwowej, budowlanej i deweloperskiej, a w tym w szczególności w sprawach o aktualizację opłat rocznych z tytułu użytkowania wieczystego, w sprawach opłat adiacenckich i rent planistycznych, jak również w postępowaniach administracyjnych z zakresu prawa budowlanego, planowania przestrzennego oraz prawa energetycznego.

Zakres usług

Kancelaria jest gotowa udzielić porady prawnej w każdej sprawie, niezależnie od dziedziny prawa, z którą sprawa jest związana.  Wiedza i doświadczenie adwokat Eleonory Markowicz nie ograniczają się bowiem do tylko do prawa cywilnego czy karnego.

Kancelaria podejmuje się  zarówno spraw "zwykłych" z zakresu prawa spadkowego, czy też rodzinnego, lecz również spraw, które wymagają znajomości bardziej specyficznych dziedzin prawa, np. dotyczących szczegółowych zagadnień związanych z branżą paliwową, inwestycjami w Europie Wschodniej, gospodarki odpadami czy też handlu świadectwami pochodzenia energii z odnawialnych źródeł energii.

Bardziej szczegółowy opis prowadzonych spraw uporządkowany według najważniejszych dziedzin prawa przeczytają Państwo po kliknięciu na linki znajdące się z lewej strony.

Zenobia Nowacka: 5 stycznia był tam bal dla pracowników biedronki . Piękny budynek . Wszystko oceniam na 6+ Jedzenie super . bardzo smaczne . . Obsługa 1 klasa . Wszystko na wysokim poziomie . . Miejsce warte polecenia .