Miejsko-Gminne Centrum Medyczne Wol-Med Sp. z o.o.

ważny do: 20 Listopad 2018 r.

branża: Ochrona zdrowia i opieka społeczna

województwo: małopolskie

data wpisu do rejestru: 20 sierpnia 2012

numer KRS: 0000043552

miejscowość: Wolbrom

ulica: Skalska 22

fax: 326441013

www: wol-med.pl

NIP: 6371921789

REGON: 357208244

e-mail: wolmed.wolbrom@vp.pl ; administracja@wol-med.pl

Nasza placówka sprawuje podstawową całodobową opiekę medyczną nad pacjentami. W jej skład wchodzi Poradnia lekarza rodzinnego w Wolbromiu oraz  Poradnie lekarza rodzinnego w Dłużcu, Łobzowie, Wierzchowisku i Zarzeczu.

W ramach struktur organizacyjnych WOL-MED-u działa również 12 poradni specjalistycznych: kardiologiczna, dermatologiczna, neurologiczna, neurologii dziecięcej, chorób płuc, okulistyczna, urologiczna, chirurgii urazowo-ortopedcznej, medycyny sportowej, laryngologiczna, ginekologiczna oraz zdrowia psychicznego z psychiatrą i psychologiem. Posiadamy także filię w Bukownie, gdzie znajdują się poradnie: neurologiczna, okulistyczna, laryngologiczna a także ginekologiczna.

Dysponujemy laboratorium analitycznym i pracowniami : RTG, gdzie wykonywane są zdjęcia płucne i kostne, a także USG, EEG, densytometria, mammografia oraz kardiologiczną z badaniami echokardiograficznymi, holterami EKG i RR oraz bieżnią do prób wysiłkowych.

Nasze centrum jest najbardziej prężną i konkurencyjną placówką służby zdrowia w powiecie olkuskim. W nowocześnie wyposażonych pracowniach wykonywane są wszystkie badania diagnostyczne z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej oraz wiele dodatkowych.

Miejsko - Gminne Centrum Medyczne WOL-MED sp. z o.o.

Ul. Skalska 22
32-340 Wolbrom