Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Usługowe Marek Wojtera

ważny do: 03 Październik 2019 r.

branża: Pozostałe gałęzie produkcji materialnej

województwo: dolnośląskie

miejscowość: Wrocław

ulica: Krzemieniecka 48 b

fax: 71 795 41 97

telefon: 71 795 41 91

www: wojtera.pl

e-mail: wojtera@wojtera.pl

Podstawowym profilem działalności naszego przedsiębiorstwa jest obróbka metali i tworzyw sztucznych, która odbywa się w hali o powierzchni 1500m2 składającej się z hal do obróbki tworzyw sztucznych i obróbki ślusarskiej.

W produkcji wykorzystujemy wyłącznie materiały certyfikowane, a elementy z nich wykonywane podlegają kontroli - dzięki czemu nasze wyroby są najwyższej jakości.

Firma PPU Marek Wojtera istnieje na rynku od 1996r. od kiedy to jest wykonawcą podzespołów do:

• generatorów
  • silników morskich
  • transformatorów
  • silników trakcyjnych

Nasze elementy znajdują swoje miejsce w elektrowniach, statkach czy pociągach. Tak ważne podzespoły mogą być wykonywane tylko u solidnych i sprawdzonych partnerów i na takie miano walczyliśmy od początku naszej działalności. Obecnie jesteśmy na rynku leaderem w zakresie obróbki metali i tworzyw sztucznych.

Zapraszamy do współpracy.

MATERIAŁY

Firma w swojej produkcji korzysta z różnych metali

• stal (węglowa i nierdzewna)
  • żeliwo
  • miedź
  • mosiądz
  • aluminium

Elementy izolacyjne wytwarza z tworzyw sztucznych

firmy ISOLA COMPOSITES

• Demat Epoxy
  • Vetronit G11

firmy ISOVOLTA

• ISOVAL

firmy IZO-ERG

• HGW
  • TSE
  • TCF

Wyżej wymienione płyty posiadają certyfikaty 3.1B
Większość materiałów firma sprowadzana
z Austrii, Niemiec, Finlandii, Szwecji.

Siedziba

tel. + 48 71 796-45-14
tel. + 48 71 796-45-15, +48 71 791-54-53
fax + 48 71 795-41-90

Podstawowym profilem działalności naszego przedsiębiorstwa jest obróbka metali i tworzyw sztucznych, która odbywa się w hali o powierzchni 1500m2 składającej się z hal do obróbki tworzyw sztucznych i obróbki ślusarskiej.

Firma PPU Marek Wojtera istnieje na rynku od 1996r. od kiedy to jest wykonawcą podzespołów do:

• generatorów
  • silników morskich
  • transformatorów
  • silników trakcyjnych

Zapraszamy do współpracy.

Park maszynowy

W skład naszego parku maszynowego wchodzą takie urządzenia jak:

Frezarki

(FWD32, FWD32J, FA5AV, FYD32, FYC25, FWD32U, FWD25U)

Frezarki znajdują bardzo szerokie zastosowanie w narzędziowniach umożliwiając frezowanie detali o bardzo skomplikowanym kształtach.

Posiadają szeroki zakres obrotów oraz posuwów i dlatego też można na nich obrabiać różne materiały. Dzięki nim możliwe jest frezowanie takich materiałów jak: stal, żeliwo, aluminium, brąz, mosiądz, tworzywa sztuczne i inne.

Powierzchnia robocza stołu 315x1250.

W szczególności frezujemy elementy przeznaczone do generatorów i innych maszyn elektrycznych.

Tokarki konwencjonalne

Toczenie elementów odbywa się za pomocą trzech typów tokarek:

• JTV50C
  • JTV50B
  • SU-80A

Obrabiarki przeznaczone są do obróbki skrawaniem elementów małej i średniej wielkości. Dostosowane konstrukcyjnie do nacinania gwintów metrycznych, calowych i modułowych.

Średnica toczenia nad łożem: 500-800mm

Średnica toczenia nad suportem: 325-495mm

Średnica toczenia bez mostka: 630mm

W naszej firmie toczenie wykonujemy przede wszystkim na elementach stalowych, miedzianych, mosiężnych  i z tworzywa sztucznego.

Tokarki karuzelowe

(TKR1516, TKR16)

Przeznaczone do wykonywania szerokiego zakresu obróbki tokarskiej przedmiotów mocowanych w uchwycie w produkcji jednostkowej i seryjnej. Do typowych zadań należą: toczenie powierzchni zewnętrznych, toczenie i wytaczanie powierzchni wewnętrznych, planowanie, toczenie rowków, podcięć, toczenie kształtowe, gwintowanie.

Właściwości jakie posiadają nasze tokarki karuzelowe:

• maksymalna średnica toczenia 1600mm,
  • maksymalna wysokość obrabianego detalu 1000mm,
  • maksymalna masa (do 160obr./min) 4000kg, (160-250 obr./min) - 2800kg.

Tokarki karuzelowe jakie posiadamy, to maszyny przeznaczone do obróbki elementów o dużych gabarytach. Dzięki nim posiadamy możliwość precyzyjnego obrobienia bardzo dużych elementów takich jak: łożyska ślizgowe, kapy, uszczelnienia, przysłony, kołnierze uszczelniające.

Wytaczarki

(2A620-1)

Na wytaczarkach dokonuje się wiercenie, pogłębianie, wytaczanie i rozwiercanie otworów, toczenie czół, frezowanie i nacinanie gwintu. Model 2A620-1 z wrzecionem wysuwnym o 90mm i wmontowaną tarczą uchwytową, z suportem promieniowym jest w dużym stopniu uniwersalny i ma zalety przy pracach wymagających zastosowania suportu promieniowego.

Wytaczanie pozwala nam no obróbkę elementów o dużych gabarytach i o dużej masie. Poprzez wytaczanie obrabiamy elementy uszczelnienia, ściany czołowe generatorów, płyty posadowe, osłony. Materiały wytaczane na gotowo to: stal żeliwo, miedź, aluminium, tworzywa sztuczne.

Wiertarki promieniowe

(2A576, WP50/16, 3040)

Przeznaczone są do stosowania przy pracach wiertarskich w przedmiotach o dużym obrysiu. Dzięki swej uniwersalności mogą mieć zastosowanie w wydziałach mechanicznych, w wydziałach montażu jednostkowego, seryjnego oraz wielkoseryjnego przemysłu ciężkiego, energetyki i w innych gałęziach budowy maszyn, ajk również przy produkcji konstrukcji metalowych, przy pracach remontowych i montażach dużych maszyn.

Wiertarki

(WEK80)