Przedszkole Niepubliczne NIEZAPOMINAJKA Teresa Szewczuk, Marek Dubiel S.C.

ważny do: 20 Kwiecień 2019 r.

branża: Oświata i wychowanie

telefon: 22 857 42 54

www: niezapominajka.net.pl

e-mail: przedszkole.niezapominajka@gmail.com

Mokotowska „Niezapominajka” to przedszkole językowe oraz mini żłobek w cichej części Mokotowa, w którym dziecko będzie przebywać i wychowywać się w atmosferze życzliwości, zrozumienia i poszanowania jego godności osobistej.

Przedszkole Niepubliczne „Niezapominajka”wpisane jest do ewidencji niepublicznych szkół i przedszkoli prowadzonej przez m. st. Warszawa pod numerem 174 PN.

Każdego dnia realizujemy treści i zadania programowe, wynikające z:
podstawy programu „Wychowania Przedszkolnego” Ministerstwa Edukacji
programu „Rośnij z Didasko”

Dzieci uczą się i rozwijają w domowym, bezpiecznym otoczeniu, dzięki wysoko wykwalifikowanej kadrze pedagogicznej. Jesteśmy placówką z rodzinną atmosferą, jaką zapewnia nam Pani Teresa Szewczuk – pedagog o ponad 40-letnim doświadczeniu wychowawczym oraz dyrektorskim. Nasz dom ma duży ogród, wyposażony jest w sprzęty do zabawy na świeżym powietrzu. Wszystko w trosce o zdrowie i dobre samopoczucie dzieci.

Poza tym zapewniamy:

• 4 sale zabaw z kącikami tematycznymi
  • salę gimnastyczno-rytmiczną
  • liczne sprzęty do gier i zabaw oraz pomoce dydaktyczne

Nasze podstawowe zasady:

• Opieka nad dziećmi odbywa się w godzinach 7:00 – 18:00 przez cały rok
  • Jeśli musisz dłużej zostać w pracy na indywidualne życzenie zaopiekujemy się Twoim Dzieckiem do 20:00
  • Dzieci dostają 4 posiłki dziennie w cenie czesnego
  • Zapewniamy 12-osobowe grupy (w wieku od 1,5 do 5 lat podzielone według wieku)
  • ZAPISY TRWAJĄ PRZEZ CAŁY ROK!

Chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania: 22 857 42 54, tel. kom.: 501 779 811

• 7:00 – 8:00 Schodzenie się dzieci, zabawy w ulubionych kącikach, czas dla rodziców

8:00 – 8:30 Prace korekcyjno-wyrównawcze z dziećmi.

8:30 – 9:00 Poranne ćwiczenia gimnastyczne – zabawy ruchowe, ćwiczenia słuchowe.

9:00 – 9:30 Śniadanie

9:30 – 11:45 Zajęcia dydaktyczne według programu wychowania przedszkolnego, opracowanego przez nauczyciela. Teatrzyki, wyjazdy plenerowe, wyjazdy do teatrów dziecięcych, koncerty, inne formy rozrywki poza terenem przedszkola, zabawy w ogrodzie przedszkolnym. Spacery w okolicy przedszkola, dostrzeganie piękna przyrody w różnych porach roku, zapewnienie kontaktu z otoczeniem.

11:45 – 12:00 Przygotowanie do obiadu, zabiegi higieniczne w łazience.

12:00 – 12:30 Obiad.

12:30 – 12:45 Myjemy zęby!

12:45 – 13:15 Poobiedni odpoczynek (dla grupy dzieci najmłodszych).

12:45 – 13:15 Pół godziny z książką – zachęcamy dzieci do czytania – słuchanie bajek, opowiadań, znanych wierszy, omawianie historyjek obrazkowych.

13:15 – 13:45 Rozwijanie zainteresowań dzieci poprzez zabawy dydaktyczne, ruchowe, w kącikach zabaw z wykorzystaniem różnego rodzaju akcesoriów itp.

13:45 – 14:15 Przypomnienie zdobytych wiadomości i umiejętności.

14:15 – 14:45 Zabawy ilustracyjne do znanych piosenek o tematyce przedszkolnej oraz nawiązujących do aktualnej pory roku.

14:45 – 15:15 Podwieczorek.

15:15 – 18:00 Zabawy tematyczne, konstrukcyjne, indywidualne i zespołowe w wybranych kącikach zabaw.

18:00 Czas do domu – zobaczymy się jutro!

• Na stałe współpracujemy z 4 nauczycielkami (mianowanymi i kontraktowymi) o specjalizacji: pedagogika opiekuńcza i wychowanie przedszkolne.

Każda z Pań ma kilkuletni staż pracy w przedszkolu. Nasza kadrę wyróżnia kreatywność, innowacyjne podejście do nauczania, chęć zdobywania wyższych kwalifikacji i poszukiwanie nowych form edukacji, które byłyby atrakcyjne dla naszych dzieci. Zajęcia w Niezapominajce rozwijają wiedzę dziecka w każdej dziedzinie i są dostosowane tematem i poziomem trudności do wieku grupy.

Reszta personelu, która pojawia się w naszym przedszkolu, to osoby przez dzieci naprawdę uwielbiane. Ich optymizm, uśmiech i profesjonalizm sprawiają, że dzieci codziennie chętnie wstają do przedszkola.

Wirtualny spacer

• Przedszkole niepubliczne „Niezapominajka”

Przedszkole integracyjne i językowe

Przedszkole prywatne oraz mini żłobek Warszawa Mokotów
    ul. Wołodyjowskiego 36A

telefon: 0 22 857 42 54, 501 779 811

e-mail: przedszkole.niezapominajka@gmail.com

FB: www.facebook.com/mokotowska.niezapominajka

Nr konta: 18 1500 1865 1218 6011 5218 0000

DOSKONAŁA LOKALIZACJA – 5 min od Metra Służew i Metra Wilanowska!