Wytwórnia Soków Naturalnych z Owoców i Warzyw KAMELA Melania Majewska

ważny do: 17 Październik 2019 r.

branża: Przemysł

województwo: łódzkie

data kontaktu: 22.07.2013

data wpisu do rejestru: 17.07.2013

miejscowość: Lubania n/Pilicą gm. Sadkowice

ulica: Jajkowice 42

kom: 503131073

www: kamela-soki.pl

e-mail: biuro@kamela-soki.pl

Wytwórnia Soków Naturalnych z Owoców i Warzyw K A M E L A

Melania Majewska

Sadownictwem nasza rodzina zajmuje się od wielu pokoleń. Korzystając z  wiedzy i doświadczenia jakie zdobyliśmy od naszych przodków, postanowiliśmy wyjść na przeciw oczekiwaniom klienta oraz ciągle zmieniającemu sie rynkowi i zrobić milowy krok na przód, poszerzerzając naszą działalność o produkcję soków naturalnie mętnych.

W naszej wytwórni wytwarzamy soki całych owoców, poprzez tak zwaną metodę tłoczenia na zimno. Następnie poddajemy je bardzo delikatnej pasteryzacji, która sprawia, że sok przez długi okres czasu zachowuje zarówno swój naturalny smak  jak i zapach, jednocześnie nie tracąc przy tym tak ważnych dla każdego organizmu wartościowych składników odżywczych.

Soki wytwarzane przez naszą firmę są niezwykle wartościowym uzupełnieniem diety każdego człowieka, i to bez znaczenia  na jego wiek, gdyż posiadają wiele składników odżywczych. W naszej rodzinie podajemy je do spożycia nawet maluchom, ponieważ nie zawierają konserwantów, cukru i wody. Nasze soki to tak naprawdę jedynie sam owoc w formie płynnejzamknięty w funkcjonalnym opakowaniu BAG IN BOX.

Niezmiernie istotą rzeczą jest to, iż są one wyjątkowo bogate w złoża składników bioaktywnych, pektyn oraz witamin. A zawdzięczamy to temu, iż podczas całego procesu ich produkcji nie stosujemy obróbki enzymatycznej, klarowania czy też filtracji.

Soki "KAMELA", posiadają niezwykle bogaty zapach oraz nieklarowną barwę wysoce porównywalną do kolorystyki owocu, z którego zostały wytworzone. Swój mętny koloryt zawdzięczają one występującym w nich naturalnym zawiesinom jak również i substancjom o charakterze koloidalnym, bo to właśnie one są odpowiedzialne za nieklarowność soku.

Soki naturalnie mętne najczęściej są wytwarzane z jabłek, ale my proponujemy naszym klientom również całą gamę innych owoców i warzyw.

Jak powszechnie wiadomo  soki  w 100% naturalnie mętne stanowią niezmiernie bogate źródło błonnika oraz naturalnych przeciwutleniaczy, dzięki których nadzwyczajnym właściwościom skutecznie:
• zatrzymują procesy przedwczesnego starzenia się,
• przeciwdziałają tworzeniu się tkanek nowotworowych,
•  efektywnie wspomagają pracę układu trawiennego.

Obecnie
posiadamy w pełni wyposażoną liniętechnologiczną do wytwarzania soku. Soki możemy tłoczyć zarówno z owoców pochodzących z naszych pięknych sadów, jak i z owoców dostarczonych przez klienta. Dysponujemy także własną, odpowiednio przystosowaną do tego typu działaności chłodnią oraz dobrze zorganizowanym zapleczem logistycznym.

Aby zadowolić niezmiernie zróżnicowane gusta naszych klientów nasze soki produkujemy w trzech rodzajach słodkości, są to soki:
• słodkie,
• półsłodkie,
• kwaśne.

Należy tu zaznaczyć, że słodkość wytwarzanego praz nas soku nie zależy bowiem od ilości dodanego cukru, bo w naszych sokach go Panstwo nie znajdziecie, lecz w pełni uzależniona jest od dojrzałości owoców, które zostały użyte do jego produkcji.

Pragniemy również zaznaczyć, iż każdy sok jabłkowy przez nas wyprodukowany jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny, ponieważ jego smak jest w pełni uwarunkowany tym z jakiej odmiany jabłek został wytłoczony. A jak powszechnie wiadomo każda odmiana jabłek niesie ze sobą inne doznania smakowe i zapachowe.

OFERTA

100% SOKI NATURALNE MĘTNE

Nasza firma zajmuje się produkcją 100% soków naturalnych mętnych, wytwarzanych tak zwaną metodą tłoczenia na zimno.

ZALETY NASZYCH SOKÓW

Nasze soki wytwarzamy wyłacznie ze swieżych owoców, dlatego też cechuje je:

• nieklarowność,
• brak dodatku cukru,
• brak jakichkolwiek konserwantów, czy ulepszaczy,
• brak dodatku wody.

RODZAJE SOKÓW
Głównym sokiem wytwarzanym przez naszą wytwórnię jest 100% sok jabłkowy, jednakże na życzenie klienta możemy zaoferować sok stanowiący mieszankę dwóch, trzech a nawet i większej ilości owoców, powszechnie nazywany multiwitaminą. Może to być np. połączenie:
• jabłka z gruszką,
• jabłka z wiśnią,
• jabłka z marchewką,
• jabłka z maliną,
• jabłka z aronią,
• jabłka z czarną, bądź też z czerwoną porzeczką.

Oprócz tego proponujemy zupełną nowość na rynku soków naturalnych, czyli sok ze świeżych pomidorów idealny zarówno do picia, jak i na zupę pomidorową.

OPAKOWANIA
Nasze soki dostępne są opakowaniach BAG-IN-BOX („worek w pudełku”) o
dwóch rodzajach pojemności:
• 3 litrowym,
• 5 litrowym.

USŁUGI TŁOCZENIOWE

Naszym klientom oferujemy usługowe tłoczenie soków z dowolnie wybranych owoców oraz warzyw. Możemy je wyprodukować z naszych owoców, jak również tych z przywiezionych do naszej wytwórni przez klienta. W tej kwestii pozostawiamy pełną swobodę wyboru.

WYTWÓRNIA SOKÓW NATURALNYCH
Z OWOCÓW I WARZYW